Blog

Good Egg Award

I världen finns det många olika utmärkelser som går att få för enskilda individer eller företag som gör något bra för naturen, djurlivet eller något annat. Här är det också många som gärna jagar dessa utmärkelser för att det ger dem en högre status på marknaden. En av dessa är den internationella Good Egg Award. Detta är ingen gala såsom Oscarsgalan, utan här handlar det helt enkelt om att framställa ägg på ett vänligare sägood egg awardtt. Good Egg Award är en utmärkelse som kan fås av de ägg-producenter världen över som låter sina höns springa fritt. Har du dina höns i burar blir det ingen utmärkelse för dig.

Även om det numera är många producenter som gått över till fritt springande höns vid ägg produktion, och många som mottagit Good Egg Award, så är det fortfarande många som inte har fått upp ögonen för detta. Det är fortfarande över 60 procent av alla ägg-producenter som har sina höns i burar, och alla dessa har också möjligheten att bli bättre ansedda på marknaden och gå över till fritt springande höns. Detta kan innebära att de får Good Egg Award. Här handlar det helt enkelt om en human inställning och att skapa s.k. glada höns, istället för stressade maskinella varelser.

Varför har ingen upptäck Good Egg Award mycket tidigare?

Egentligen är det konstigt att ingen har upptäckt detta tidigare. Varför ska djur som inte alls utgör någon risk för människan sättas i bur. Good Egg Awards är egentligen en utmärkelse som inte skulle behövas, om alla började tänka på ett logiskt sätt. I vilket fall finns den och utmärkelsen Good Egg Awards styrs av direktiv som slagits fast av EU. När du nästa gång köper dina ägg i en butik, ska du kolla efter vad du kan hitta för information på kartongen, kanske hittar du denna utmärkelse där.