Kooperation utan gränser

På denna sida har det skrivits mycket om gamla namn på olika organisationer och märkningar som har bytt namn. Här kommer då ytterligare en i raden gällande detta. Det är Kooperation utan gränser, som numera blivit We Effect. Detta är egentligen inget nytt och Kooperation utan gränser bytte namn till We Effect redan 14:e maj 2013. Frågankooperation utan gränser är dock hur många det är som känner till Kooperation utan gränser, vad de står för och vad de egentligen gör? Kanske var denna information något som höll på att falla ur det svenska medvetandet, och därför var det dags med ett namnbyte för att få fart på organisationen.

Trots att Kooperation utan gränser funnits sedan år 1958 så har det visat sig att bra 27 procent av alla svenskar kände till organisationen Kooperation utan gränser. Detta är en smula mystiskt då denna organisation är verksam i hela 25 länder. Hur som helst har namnet numera bytts ut till We Effect och förhoppningsvis kommer organisationen synas mer. Vid samma undersökning visade det sig även tyvärr att ordet kooperation tyvärr inte förstås av många unga. Vilket kan ha varit en av många anledningar varför det tidigare namnet inte var så välkänt.

Beslutet att byta namn från Kooperation utan gränser

Det beslut som togs att byta namn från Kooperation utan gränser till WeEffect togs av representanter från 60 medlemorganisationer. Detta namnbyte skulle vara en start på en kampanj som påvisar det arbete som WeEffect gör för att minska fattigdom i världen. Här ingick bland annat tidningsannonser, undersökningar och studier. Hur det har gått med det hela är lätt att se. Egentligen är det nog ingen mera som känner till denna organisation nu, då det faktiskt aldrig har synts någon större presentation på nätet. Att visa sin organisation på ett effektivt sätt på nätet är något som är ett måste i dagens moderna värld.